keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Avokadopasta kuten se meillä tehdään

Muutama vuosi sitten hitiksi noussut Alexander Gullichsenin avokadopasta vakiinnutti heti paikkansa meidän keittiömme arkiruokakalenterissa. Se on juuri sellainen helppo ja herkullinen illallinen, josta haaveilee pitkältä tuntuvan päivän lomassa ja, joka lopulta lautasella komeillessaan tuntuu jopa lohdulliselta. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut valmistamaan sitä hieman omalla tyylilläni: käytän kaikki ainekset tehosekoittimessa ja sekoitan sitten "mössön" keitetyn pastan sekaan. Vaikutelma on herkullisen kermainen, vaikkei kastike ole kermaa nähnytkään. Päälle raastettua Parmesania ja avot!




















Avokadopasta twistillä

1 kypsä avokado
1 valkosipulinkynsi
1/2 lime
1/2 chili (ilman siemeniä)
kourallinen basilikanlehtiä
mustapippuria
1/4 dl oliiviöljyä
1/2 dl keitinvettä
raastettua parmesania
300 g spaghettia

Poista avokadosta kivi ja koverra se tehosekoittimeen. Murskaa perään valkosipuli ja purista limestä mehu. Lisää pilkottu chili, basilikanlehdet, rouhittu mustapippuri ja oliiviöljy. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä. Ota osa keitinvedestä talteen ja lisää se kastikeaineiden joukkoon. Hurauta tehoskoitin päälle ja käytä sitä, kunnes kaikki on pilkkoutunut ja kastike muuttunut tasaiseksi. Yhdistä valutettuun pastaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti