sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Lohipasta

Jenkeissä mac' n' cheese on comfort foodien kuningas. Suomessa puhutaan harvoin "lohturuuasta", vaikka meillä kaikilla on varmasti se jokin, mikä laitetaan tuleille silloin, kun elämä potkii päähän ja maailma tuntuu kääntäneen selkänsä. Niinä hetkinä minun alkaa tehdä mieli pastaa - eikä mitä tahansa, vaan tuoretta, tomaattisessa valkoviinikastikkeessa, kaverinaan merenelävää kuten lohta, ravunpyrstöjä tai katkarapuja. Mausteeksi runsaasti valkosipulia, oliiviöljyä ja kourallinen avokadon paloja. Lasiin Most Wanted Rieslingiä. Ah, kyllä lohduttaa.























Lohipasta àla Viivi

3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
250 g luumutomaatteja
2 dl kuivaa valkoviiniä
200 g lohta/ravunpyrstöjä/katkarapuja
1 avokado
suolaa
200 g tuorepastaa

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet sekä halkaise luumutomaatit. Kuullota ne pannulla runsaassa oliiviöljyssä, lisää valkoviini ja anna poreilla niin, että tomaatit hieman soseutuvat. Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä. Jos käytät tuoretta lohta, kuutioi se ja paista erillisellä pannulla suolalla ja pippurilla maustettuna. Jos taas olet päätynyt kylmäsavuloheen/ravunpyrstöihin/katkarapuihin, valuta ja lisää ne kastikkeeseen vasta juuri ennen tarjoilua, sillä etenkin ravut sitkostuvat lämmetessään liikaa. Valuta ja huuhtele pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Poista avokadosta kivi ja kuutioi se vielä mukaan. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Lohturuuasta voisi muuten kirjoittaa kirjan.
    En tiedä, olenko väärässä, mutta letut, kotona leivottu pulla ja oman äidin lihapullat ovat lohturuokaa parhaimmillaan.
    Pitää kokeilla pastaa, muutenkin kuin lohduksi. :)
    P.s. Kaunis sana tuo lohtu.

    VastaaPoista
  2. Siinä voisikin olla hyvä teema mun kokkikirjalleni! Noiden mainitsemiesi lisäksi miellän myös voisen, Lapin puikulasta tehdyn muusin suomalaiseksi lohturuuaksi. Sopii varsinkin niiden oman äidin lihapullien seuraksi. ;]

    Lohtu-sanassa on kyllä kaunis kaiku.. vähän niin kuin sanassa lupauskin. Pidän molemmista sekä sanoina, että niiden merkityksinä.

    VastaaPoista