keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Tomaatti-mozzarellarisotto

Kun tytöt tulevat viinille, Viivi tarjoaa risottoa.
Omaleimaista reseptiä tähän kermaiseen primo piattoon on hiottu pitkään ja pikku hiljaa se alkaa olemaan täydellinen - ja maistuu joka kerta vain paremmalta! Tomaattien hapokkuutta komppaa mukavasti Prinz Von Hessenin Riesling – joka muuten sopii loistavasti myös ruoanlaiton yhteyteen. ;)


Tomaatti-mozzarellarisotto


1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kasvislientä
noin 200 g rasia kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
raastettua parmesania
oliiviöljyä
voita
suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele puolitetut tomaatit leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda tomaatteja uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuori alkaa irrota ja ruskistua hieman.

Kuullota kattilassa runsaassa voissa silputtu sipuli, kunnes se pehmenee. Älä ruskista. Kääntele joukkoon murskatut valkosipulinkynnet. Lisää sekaan riisi ja hämmennä, kunnes riisi muuttuu hivenen läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna kiehahtaa siten, että neste haihtuu lähes kokonaan. Kaada sen jälkeen kattilaan pari desiä kasvislientä. Hämmennä nestettä riisiin ja anna välillä imeytyä. Risotto saa kiehua koko ajan hiljalleen, mutta älä päästä sitä kuivumaan. Käytä tarvittaessa enemmän lientä. Jatka, kunnes risotto on pehmeän täyteläistä, mutta jyvät edelleen kiinteitä. Tämä vie noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita mukaan muutama teelusikallinen voita, runsaasti raastettua parmesania sekä revitty mozzarella. Peitä kannella ja anna vetäytyä pari minuuttia ennen tarjoilua, jotta juusto sulaa, Nostele paahdetut tomaatit mehuineen pinnalle, ripottele päälle vielä hieman parmesania ja tarjoile välittömästi.
---
Maun mukaan ja väriän tuomaan voi risottoon loppuvaiheessa lisätä myös jotain vihreää: basilikaa, rucolaa tai pinaattia - tai vaikka kaikkea kolmea! Risotossa ei koskaan voi olla liikaa makua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti