lauantai 16. toukokuuta 2015

Paras syömäni pizza - koskaan

Pizza bianca eli valkoinen pizza oli ollut jo kuukausikaupalla mun "to test" -listallani - varsinkin sen jälkeen, kun äiti pääsi sitä hehkuttamaan kokeiltuaan bongaamaansa reseptiä. Otin omaan versiooni vihiä Pilkkuraidat blogista, mutta käytin ohjeesta poiketen myös Emmental-raastetta ja avokadoa. Lisäksi olen kuivahiivaa enemmän tuorehiiva-tyttöjä, joten seikkailin jälleen maitohyllyjä ristiin rastiin pakettia etsien. En ollut käyttänyt durumvehnäjauhoja aiemmin, mutta täytyy sanoa, että niissä todella oli taika rapeaan pohjaan ja vaikka itse sanonkin: tuloksena oli paras pizzani koskaan! 

Pizza bianca

pohja kahteen keskikokoiseen pizzaan

1 dl vehnäjauhoja
2 dl durumvehnäjauhoja
15 g (1/3 pkt) hiivaa
1 1/2 dl kädenlämmintä vettä
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Nostata taikina liinan alla vesihauteessa kaksinkertaiseksi.

täyte yhteen pizzaan

1 prk creme fraihcea
2-3 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
raastettua parmesania
Emmental-raastetta
mozzarellaa
aurajuustoa
1 sipuli
tuoretta pinaattia
pinjansiemeniä
tuoretta rucolaa
1 avokado 

Maustoin ranskankerman suolalla, pippurilla ja murskatulla valkosipulilla ja silppusin mukaan kourallisen basilikaa. Levitettyäni ranskankermakastikkeen pizzapohjalle, ripottelin päälle Emmental-raastetta, raastettua parmesania, Aura-juustoa ja revittyä mozzarellaa. Sen jälkeen lisäsin sipuliviipaleet, tuoreet pinaatinlehdet ja pinjansiemenet. Sitten vain koko komeus uuniin 225 asteeseen ja 10 minuuttia malttia.
---
Koska tämä postaus ei kuulemma saa olla ihan näin vihreä, kotiyleisön pyynnöstä liitän myös mahdollisille mieslukijoille kuvan samalta keskiviikkoillalta J:n äijäpizzasta. Reseptin siihen saa kokilta pyydettäessä. ;>


0 kommenttia:

Lähetä kommentti