torstai 30. huhtikuuta 2015

Tyttöjen ilta

Sain viime viikolla äitin tänne Laruun seuraksi, kun jäin J:n työreissuleskeksi - mutta kun me tytöt päästiin vauhtiin niin miesten puuttuminen ei haitannut yhtään! Äiti on mun paras ystäväni ja läsnä mun elämässäni välillä jopa niin vahvast, että J valittaa meidän suhteessamme olevan kahden sijasta kolme ihmistä. Paljoakaan sellaista ei pääse tapahtumaan, mistä en äitille raportoisi.

Äitiltä olen oppinut rakkauden ruokaan. Yhdessä tykkäämme sekä kokeilla uutta, että loihtia hyväksi toteamiamme klassikoita. Torstai-illan menuun kuuluivat sauna ja sinisimpukat sekä viiniä. Paljon.
Merimiehen Matkamiehen vaimon sinisimpukat

1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
merisuolaa
1-2 dl kuivaa valkoviiniä (Chardonnay)
1 kg sinisimpukoita
25-50 g voita
1-2 dl kermaa

Kuullota laakeassa kattilassa öljyssä silputtu sipuli ja murskatut valkosipulit. Mausta merisuolalla. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää pestyt simpukat ja keitä niin kauan, että kuoret aukeavat. Siirrä simpukat tarjoiluastiaan ja lisää kattilaan voita ja kermaa ja anna kiehahtaa kokoon. Sen jälkeen kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoile rapean maalaisleivän kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti