maanantai 2. maaliskuuta 2015

Illallinen Francis Underwoodin kanssa

Kun tiedetää, että House of Cardsista julkaistaan uusi tuotantokausi, se mitä syödään, suunnitellaan ennalta: ruuan tulee olla hyvää, mutta nopeaa valmistaa. Kaupassa käydään jo edellisenä päivänä. Töistä tullaan vitkuttelematta suoraan kotiin. Sohvalle varataan paljon mukavia tyynyjä. 

Meidän fani-illallisemme oli tällä kertaa keittiömme toisen kokin käsialaa: suppilovahverokeitto ja täytetyt paprikat – molemmat helppoja ja herkullisia!

Hyvästä ruuasta huolimatta kauden avaus oli hienoinen pettymys. Onneksi kuviot kuitenkin pikku hiljaa alkoivat rakentumaan ja kolmannen jakson jälkeen oltiin jo päästy vauhtiin. Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että toinen kausi on yhä sarjan historian paras.
J:n sienikeitto

150–200 g (3 dl) suppilovahveroita
20 g voita
oliiviöljyä
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoa
kasvisliemikuutio
3 dl vettä
2 dl kuohukermaa
½ pakettia (125 g) Koskenlaskija viherpippuri sulatejuustoa
1-2 tl paprikajauhetta
suolaa
pippuria

Ryöppää sienet kattilassa. Kuullota silputtu sipuli voi-oliiviöljy -yhdistelmässä. Kääntele seokseen vehnäjauhot ja lisää hämmentäen murennettu kasvisliemikuutio sekä vesi. Anna kiehahtaa ja lisää kerma sekä Koskenlaskija ja mausteet. Jätä poreilemaan miedolle lämmölle 15–20 minuutiksi. Käytä kermaa tarvittaessa nesteen lisäämiseksi.
---
Täytetyt paprikat ovat ihan yhtä simppeleitä, kuin tämä keitto: paprikanpuolikkaat täytetään jauhelihaseoksella, kuorrutetaan mozzarella-emmental -raasteella ja gratinoidaan 225 asteessa 10–15 minuuttia. Jauhelihaa voi maustaa sipulilla, valkosipulilla, chilillä, suolalla, pippurilla, paprikajauheella – jopa Taco-mausteseoksella. Lisäksi purkki smetanaa antaa seokselle vastustamattoman rakenteen! Mikäli paprikoista haluaa ruokaisampia, voi seokseen keittää desin riisiä tai vaihtoehtoisesti quinoaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti